sep
30
2022

Genesis

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Phil Collins en zijn bandleden van Genesis hebben de rechten van hun muziek verkocht aan Concord Music. Volgens The Wall Street Journal zijn de rechten verkocht voor 300 miljoen dollar.
De deal omvat nummers die Collins opnam in zijn solocarrière en de muziek die hij voor Genesis maakte samen met toetsenist Tony Banks en gitarist Mike Rutherford. Daarnaast gaat het om solomateriaal van Rutherford en Banks. Opnames van Peter Gabriel, die Genesis in 1975 verliet, zijn geen onderdeel van de deal.
De band staat in een recente traditie. Volgens NOS werd de catalogus van Dylan werd voor 400 miljoen dollar verkocht – het is ook maar net welke dagkoersen je gebruikt, en welk bedrag in dollars wordt genoemd. De liedjes van Springsteen leverden hem zo’n 500 miljoen dollar op. Ook Neil Young en Paul Simon verkochten hun muziekrechten al.
In de Genesis-deal is gitarist Steve Hackett niet meegenomen. Hij maakte tussen 1971 en 1977 deel uit van de band. Als solo-artiest maakte hij in 1984 het album Till We Have Faces – de titel verwijst naar een boek van C.S. Lewis. De band Over The Rhine kwam met dezelfde titel voor een plaat, met dezelfde literaire verwijzing.
Enfin.
Phil Collins kan rustig van zijn pensioen genieten.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.