okt
22
2013

Gideons Droom

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

In november verschijnt de heruitgave van Gideons Droom, het debuut van zanger/schrijver Ernst Jansz. Eindelijk, na dertig jaar, komt de re-release op de markt. Dit is wel redelijk opmerkelijk, dat de nieuwe editie van Gideons Droom zo lang op zich heeft laten wachten.
Toen Jansz nog in Doe Maar zat, vertrok hij voor een paar weken naar Indonesië, het land van zijn vader. Daar kreeg hij een ongeluk, en werd verzorgd door een inheems meisje. Tijdens die periode hield Jansz een dagboek bij, dat als basis diende voor zijn prozadebuut.
Ik kwam op de hoogte van dit boek, toen ik Jansz’ tweede boek De Overkant las. Sindsdien startte mijn zoektocht naar Gideons Droom. Eindelijk, na lang zoeken, kreeg ik dit antiquariatische boek in handen.
Werd De Overkant een aantal keer herdrukt, en zelfs in 2009 opnieuw uitgegeven, Gideons Droom kreeg die eer niet. Tot 2008, een kwart eeuw na de uitgave van het gele boekje. Maar toen kwam Doe Maar weer bij elkaar voor twee keer De Kuip en Werchter. Even geen tijd voor een debuut.
Nu zijn we vijf jaar later. Doe Maar heeft definitief de handdoek in de ring gegooid. Tijd om Gideons Droom uit de kast te halen en dan eindelijk opnieuw uit te geven. Met een nieuwe cover en wat aanvullingen.
Laat het boek maar komen.

gideonGideons droom 1

Tags // , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.