feb
06
2021

Golden Earring stopt

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Gitarist en zanger George Kooymans van de Golden Earring is ernstig ziek. Hij heeft de ongeneeslijke spierziekte ALS. Dit betekent het einde van de Haagse band, bevestigt de manager van de groep aan de NOS.
In 2019 was het laatste optreden van de band. Door de coronamaatregelen waren nieuwe optredens geannuleerd of verzet. Met terugwerkende kracht blijkt deze show in Ahoy de laatste te zijn.
Met het stoppen van Golden Earring is ook opeens een einde gekomen aan de gelegenheidsformatie Vreemde Kostgangers. Dit trio bestaat naast Kooymans uit Henny Vrienten (Doe Maar) en Boudewijn de Groot. Het drietal heeft twee albums opgenomen. De tournee waar ze vóór de corona-beperkingen aan waren begonnen, zou de laatste tournee zijn van De Groot – de in het Japanse interneringskamp Kramat in Batavië geboren zanger en acteur zou na deze tournee zich terugtrekken in Heemstede.
Dat gebeurt nu al defintief, waarschijnlijk.
Geen leuke reden dat het afscheid is verspoedigd. Maar dat is een luxe-probleem, als je het afzet tegen de ongeneeslijke ziekte van Kooymans.
De Earring-gitarist bevindt zich overigens in ‘goed gezelschap’: ook voetballer Fernando Ricksen leed aan ALS, evenals schrijver en journalist Pieter Steinz.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.