mrt
15
2019

Gomarus Drachten

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

In Drachten is donderdag de nieuwbouw van het Gomarus College Drachten geopend. Dat gebeurde door minister van onderwijs Arie Slob en schooldirecteur Johan Hoekstra.
De naam van de school verwijst naar Franciscus Gomarus, hoogleraar theologie aan de Universiteit van Leiden en voorman van de contraremonstranten. De ruzie met zijn Leidse collega Jacobus Arminius, voorman van de remonstranten, draaide vooral om de vragen in hoeverre sprake is van predestinatie en of Gods besluiten afhankelijk zijn van het doen en laten van de mens – Gomarus geloofde van niet, Arminius van wel.
Ik heb mijn mavo-diploma aan de vestiging aan de Eikesingel in Drachten behaald. In de jaren tussen 1998 en 2002 studeerde ik aan deze middelbare school. Op mijn diploma staat nog de titel middelbaar algemeen voortgezet onderwijs; mijn klas was de laatste lichting die in dit schoolsysteem afstudeerde.
In mijn Drachtster jaren had ik gymles van Johan Hoekstra, de huidige schooldirecteur. Na mijn mavo-jaren ging mijn schoolcarrière verder op het Greijdanus College in Zwolle. Deze scholengemeenschap is weer genoemd naar Saekle Greijdanus, een van de leiders van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt). In mijn klas zat de dochter van Arie Slob, de huidige minister voor basis- en voortgezet onderwijs.
Leuk.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.