okt
01
2022

Gratis planten Floriade

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Het is voor particulieren niet meer mogelijk om in te schrijven voor gratis planten van de Floriade. Dat meldt het Praktijk- & Innovatiecentrum Circulaire Economie (Price) die de actie had opgezet. Price heeft zoveel aanmeldingen van Almeerders gekregen dat er geen planten meer te verdelen zijn. Volgens directeur Ingrid Zeegers van Price zijn er honderden reacties binnengekomen op de oproep ‘Ally bloeit verder’.
Mensen konden aanspraak maken op de planten als ze gemotiveerd aangaven waarom ze die wilden hebben. Op basis hiervan kan Price een selectie maken. De planten gaan naar mensen die iets voor anderen willen betekenen. Te denken valt aan planten voor een tuin bij een buurthuis, school of zorginstelling. De organisatie is blij dat zo de energie van de Floriade verder doorgegeven kan worden.
De Floriade sluit 9 oktober de deuren. Het Arboretum blijft, maar op plekken waar huizen gebouwd worden moet het groen weg. De planten kunnen 15 en 16 oktober buiten het Floriadeterrein opgehaald worden. Groenexperts van de Floriade halen alles weg en brengen de planten naar meerdere uitgifte-punten in de stad. Naar schatting gaat het om 125.000 tot 150.000 planten. Dat aantal kan nog toenemen, omdat verschillende paviljoens zich aansluiten bij het initiatief.
Maatschappelijke organisaties uit de hele provincie kunnen zich overigens nog wel aanmelden. Daar zijn planten voor gereserveerd.

Bron: Omroep Flevoland

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.