aug
29
2020

Grenscorrectie

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

In opdracht van de gemeente Roosendaal zijn arbeiders vandaag gestart met een opmerkelijke werkopdracht: ter hoogte van de Grensstraat en Nieuwstraat wordt de grenslijn tussen België en Nederland ongeveer 1,80 meter verplaatst naar het zuiden. In zekere zin wordt Essen een beetje kleiner.
Belgische en Nederlandse autoriteiten voeren jaarlijks een ‘grensschouwing’ uit. Hierbij worden de exacte positie en de staat van alle grenspalen gecontroleerd. Nazicht door de provincie Noord-Brabant bracht aan het licht, dat de grenslijn in de Grensstraat – die voor een klein stukje zelfs dwars door het OCMW-gebouw van Essen heen loopt – vele jaren terug op de verkeerde plek werd (her)aangelegd. Feitelijk ligt de echte grens een klein beetje zuidelijker. In onderling overleg met het bestuur van Essen, voert de gemeente Roosendaal nu een visuele grenscorrectie door.

Verkeersomleiding
Het verleggen van de ‘grensstenen’ op de rijweg neemt enkele dagen in beslag. Omdat de Grensstraat hiervoor volledig wordt afgesloten, voorziet de gemeente een korte omleiding via de Kloosterstraat en Guido Gezellelaan. De werkzaamheden aan de grensovergang moeten afgerond zijn tegen de eerste schooldag van 1 september.

Bron: ATV.be

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.