apr
22
2020

Groene Ster

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Op het grondgebied van de gemeente Leeuwarden ligt de Groene Ster. Het uitgestrekte recreatiegebied oostwaarts van de Hofstad vooral bekend onder de naam De Kleine Wielen, naar het centraal gelegen meertje.
Hoewel ik een Leeuwarder ben, kom ik praktisch nooit in dit natuurgebied. Ondanks dat de predikanten van “mijn” gemeente zich huisvesten in de nabijgelegen woonwijk Camminghaburen. Daar moest verandering in komen, vond mijn buurman en wandelvriend.
Hij belde me weer op. Of ik tijd en zin had om de kuierlatten weer onder te steken. Dat had ik wel en dus togen we oostwaarts naar het natuurgebied. Via het gebouw van de Morgenster en de provinciale weg, doken we de Groene Ster in. We sjokten ons suf, zonder dat we er erg in hadden.
We passeerden onder meer de pastorie, waarbij we een kop koffie dronken bij het domineesechtpaar.
Daarna vervolgden we onze weg door een voor ons onontgonnen gebied, waar bizons zich hadden verzameld. Maar een echte wandelroute was hier niet, zodat we onverrichter zaken weer rechtsomkeert maakten.
Via het wandelpad langs het Kurkmeer en het station Leeuwarden Camminghaburen liepen we richting de stad. Daarbij passeerden we ook de Centrale, een winkelcentrum met onder meer de Kwantum, de Blokker, een KFC en de Decathlon.
Zo verkenden mijn vriend en ik weer een stukje stad. Stad en ommelanden, stad en wereld, urbi et orbi.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.