mrt
22
2018

GroenLinks

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

GroenLinks is bij de gemeenteraadsverkiezingen één van de winnaars. Als je de analyses leest en hoort, heeft die winst te maken met het Jesse Klaver-effect. Zijn dromerige houding, de bakfietsen in de steden, de keuze om niet in Rutte-III te gaan zitten. En het is een mooie jongen, fris en enthousiast.
Ook in Deurne heeft GroenLinks een winst geboekt. Het betreft een lokale afdeling, die voluit Progressief Akkoord GroenLinks heet. 203 stemmen kregen de linkse politici in de Noord-Brabantse gemeente. Carly Arts heeft de lijst getrokken. Maar behalve deze fractievoorzitter, staat ook ene E.G. Jansz op de lijst. Als lijstduwer op nummer 41.
E.G. Jansz, dat is niemand minder dan Ernst Jansz van Doe Maar. Die ‘G’ staat voor Gideon, zoals zijn vader hem noemde als hij boos was. En de naam waar het literaire debuut van Jansz uit 1983 is genoemd, Gideons droom.
De stemmen op persoon-niveau worden nog geteld, dus het is te vroeg om te stellen dat Jansz verantwoordelijk is voor de winst. Maar we zullen waarschijnlijk nog voor het weekend wel duidelijk krijgen hoeveel stemmen de muzikant en schrijver naar Progressief Akkoord GroenLinks heeft kunnen trekken.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.