jul
29
2019

Groep-Otten

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Henk Otten is uit de partij Forum voor Democratie gezet. Ook is Otten geen senator meer namens deze partij. Wel houdt hij de Eerste Kamer-zetel, die hij via FvD heeft bemachtigd. Aanleiding voor de breuk zou frauduleus gedrag zijn van de voormalige penningmeester van de club.
Afscheidingen in de Eerste Kamer komen vrijwel nooit voor. Het is in ieder geval minder gebruikelijk dan aan de overkant van het Binnenhof. Otten is de derde senator in twaalf jaar tijd die onafhankelijk Kamerlid verder gaat. Vlak vóór de verkiezingen werd Anne-Wil Duthler door fractievoorzitter Annemarie Jorritsma eruit gegooid, wegens vermeende belangenverstrengeling. Een paar dagen later werd Duthler geroyeerd.
In 2007 was de laatste keer, toen Düzgün Yildirim werd geroyeerd als SP-senator. Hij had zijn zetel via voorkeurstemmen bemachtigd, maar werd door het partijbestuur verzocht zijn zetel af te staan aan een hoger geplaatste kandidaat. Dat weigerde de in het Turkse Mazgirt geboren politicus, waarna de SP hem zijn lidmaatschap ontnam.
Is het gedoe rondom Otten haantjesgedrag? Spanningen van een partij met groeisprongen? Wat scheelt er aan?

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.