nov
22
2018

Grootste menora ter wereld naar Leeuwarden

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

LEEUWARDEN De Joodse gemeenschap in Leeuwarden, Christenen voor Israël en de gemeente Leeuwarden verwelkomen bezoekers maandag 3 december van 19.00 tot 20.30 uur op het Wilhelminaplein, wanneer het tweede lichtje van de grootste Chanoeka-kandelaar ter wereld zal worden aangestoken door Opperrabbijn Jacobs.
De maar liefst twaalf meter hoge kandelaar staat op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Naast enkele toespraken is er ook veel muziek en gezelligheid, en na afloop een hapje en warm drankje. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Neem wel warme kleren mee!

Vriendschap en verbondenheid
De kandelaar is een indrukwekkend metalen bouwwerk in de vorm van een Davidster en werd gebouwd door twee aannemers uit Friesland. Dit unieke evenement is een teken van vriendschap en verbondenheid van Nederlandse christenen met Israël en de Joodse gemeenschappen wereldwijd. De kandelaar is een monument dat het licht illustreert dat Israël en het Joodse volk uitstralen naar de wereld. Het symboliseert op een prachtige manier de universele waarden van verbondenheid, hoop en verdraagzaamheid. Eerdere jaren stond de grootste kandelaar ter wereld in Nijkerk, Maastricht, Den Haag, Urk en Lelystad.

Bron: Huis Aan Huis

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.