jan
01
2020

Hallo twintigtwintig

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De kalender is omgeslagen. Gisteren zaten we nog in 2019, vandaag zitten we in 2020. Hoe spreek je het jaartal uit? De een zegt tweeduizendtwintig, terwijl de ander het over twintigtwintig heeft.
Maar dat is natuurlijk niet waar het om gaat. De jaren twintig zijn aangebroken. Een nieuw jaar, een nieuw decennium. De plannen worden uit de kast getrokken. Het is prima om plannen te maken, om een route uit te stippelen waarlangs het nieuwe jaar zich beweegt.
Tegelijk moeten we de plannen niet in beton gieten. Ik heb wel eens gelezen dat we niet weten hoe ons leven er morgen uit ziet. We zijn een damp, die heel even verschijnt en dan al verdwijnt. Een bloem op het gras.
Desalniettemin verheugen we ons op het Europees Kampioenschap voetbal, waar het Nederlands Elftal aan meedoet. Of het Eurovisie Songfestival, dat in Rotterdam neerstrijkt. Het jaar staat in het teken van 75 jaar bevrijding. Tweehonderd jaar Multatuli, ter gelegenheid dat het 2 maart twee eeuwen geleden is dat Eduard Douwes Dekker is geboren. Agendajournalistiek, zeker. Maar het zijn wel onderwerpen waar we ons aan laven.
We weten niet wat ons te wachten staat. Wisten we vorig jaar dat in Utrecht een tramaanslag zou komen? Dat een advocaat op straat werd vermoord? Hoe de Brexit zich ontwikkelde?
We zijn een nieuw decennium binnen gegaan. Een gezond nieuw jaar gewenst.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.