dec
02
2019

Handlanger Dutroux vrij

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Michel Lelièvre, handlanger van de Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux, heeft woonruimte gevonden en mag daarom de gevangenis verlaten. Aan deze vrijlating, na 23 jaar gevangenschap, zitten wel strikte voorwaarden. Hij mag geen contact hebben met slachtoffers en anderen uit het dossier. Verder moet hij zich regelmatig melden bij justitie en moet hij een opleiding volgen of werk vinden. Daarnaast mag hij geen alcohol of drugs gebruiken. Lelièvre was ten tijde van de ontvoeringen drugsverslaafd.
Niet dat ik me nou zo heel erg heb verdiept in deze kindermisbruikzaak. Wel valt de afwikkeling me op, nadat een andere handlanger onder voorwaarden is vrijgelaten. Michelle Martin, de ex-vrouw van Dutroux, werd zeven jaar geleden al voorwaardelijk vrijgelaten, nadat ze 16 van de 30 jaar celstraf had uitgezeten. Zij woont nu in een clarissenklooster in Malonne (deelgemeente van Namen). Na de verhuizing van de zusters van de Oude Klaren van Malonne naar Brussel in maart 2015, vond Michelle Martin een onderdak bij de voormalige rechter Christian Panier.
Die nonnen. Wat een helden zijn dat. Zij boden de voormalige mevrouw Dutroux onderdak, ondanks wat ze had gedaan. Als dat niet met liefde te maken heeft, weet ik het ook niet. Heb je naaste lief zoals jezelf geliefd bent.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.