sep
23
2019

Hazes

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

André Hazes is vandaag precies 15 jaar geleden na twee hartinfarcten en een hartstilstand. De man wordt niet herinnerd door zijn periode als gemeenteraadslid. Hij verwierf bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2002 een gemeenteraadszetel in de gemeente De Ronde Venen voor de partij Ronde Venen Belang. Constante kritiek van andere fracties leidde ertoe dat Hazes in juni 2002 vlak voor aanvang van een vergadering mentaal instortte. Enige dagen later stelde hij zijn zetel ter beschikking.
Hij wordt wel herdacht als de vader van de smartlap. Nog steeds kent het gros van de bevolking Wij Houden Van Oranje en Bloed, Zweet & Tranen. André Hazes is gemeengoed geworden en hij is acceptabel.
Die dag was ik gewoon op school, het Greijdanus College in Zwolle. Het Nederlands Dagblad had indertijd een sms-dienst, een pop up avant la lettre. In de tijd dat deze sms-nieuwsdienst bestond, heb ik zo’n drie nieuwsberichten gekregen. Eén daarvan was het overlijdensbericht van Hazes.
Ik zie me nog zo zitten in de Spiegelzaal, de aula van het Greijdanus, tegen een pilaar in de muur, vlak bij het hokje van de conciërge. Met het bericht op mijn Nokia 3310.
Dat is dus al vijftien jaar geleden.

Tags // , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.