sep
02
2015

Henny Vrienten komt weer met nieuwe plaat

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Henny Vrienten brengt later deze maand een nieuw album uit, zijn tweede in een jaar tijd. Alles Is Anders, dat op 25 september in de winkels ligt, is de opvolger van En Toch…, dat in november verscheen. Op Alles Is Anders zijn onder anderen Typhoon, Shirma Rouse en Guus Meeuwis te horen.
Voor En Toch… was het 23 jaar geleden dat de Doe Maar-voorman een album uitbracht. Die plaat maakte iets los bij Vrienten, waardoor hij talloze ideeën voor nieuwe nummers kreeg. “Tijdens het spelen kreeg ik heel veel ideeën voor nieuwe liedjes,” vertelt Vrienten.
“In muziek is het vaak zo dat je vlamt als twintiger, hooguit dertiger, en als je geluk hebt na je dood. Die mazzel had ik niet. Ik heb in de tussenliggende jaren ontzettend veel gedaan en kwam niet toe aan liedjes.”
Dat veranderde toen de zanger En Toch… maakte. “Door En Toch… is er iets losgeraakt, waardoor de ideeën maar blijven komen. Alsof er iets gesprongen is in mijn hoofd, en dan ook nog met de blinde ambitie om die liedjes op te nemen. Dit komt voort uit een onstuitbare drang van binnen. Volgens mij de enige juiste reden om muziek te maken.”
Alles Is Anders is volgens Vrientens platenlabel extraverter en warmer dan zijn voorganger. “Ik wil echt iets zeggen in mijn liedjes, meer dan ooit. Het is niet allemaal even zwaar, maar ook niet al te vrijblijvend. Heel ouderwets wellicht, maar er zit toch ook een protestzanger in mij. Iets dat ik altijd al wilde worden, maar toen kwam ‘dat bandje’ er tussen.”
Het album omvat veertien nieuwe liedjes met gastbijdragen van diverse artiesten, onder wie Typhoon. Het nummer van Vrienten en Typhoon, Hier Is Het Goed, is de eerste single van het album. “Typhoon vind ik een licht. Lobo da basi is zo ontzettend goed en zijn persoon is heerlijk om mee te musiceren. Ik ben erg blij het met liedje dat we samen hebben gemaakt.”
Vrienten presenteert Alles Is Anders tijdens een uitgebreide theatertournee. In oktober en november doet hij onder meer Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam en Utrecht aan.

Bron: Nu.nl

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.