sep
21
2017

Herfst #5

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Het is weer zover: de herfst is begonnen. Mijn favoriete jaargetijde, vanwege de donkere dagen. Ik kan me weer nestelen in de bank, terwijl het buiten donker is, en ik een goed boek ter hand heb genomen. Met op de achtergrond de stem van Bob Dylan. Of Leonard Cohen. Nick Cave. Johnny Cash.
Elke 21e dag per drie maanden is een wisseling van de wacht. Vandaag van de zomer naar de herfst, over drie maanden van herfst naar winter, vervolgens van winter naar lente en dan afsluitend van lente naar zomer. Of nou ja, afsluitend? Het is maar met welk seizoen je begint.
Deze week gebeurt er veel. Genoeg om over te schrijven. Had ik net de aankondiging gezien van Nachtwerk, het nieuwe album van Vreemde Kostgangers, komt Bob Dylan met de aankondiging van een nieuwe vezamelaar. Het betreft bij Dylan om Trouble No More, aflevering 13 uit zijn fameuze Bootleg Series. Trouble No More beslaat de periode 1979 – 1981 en betreft de ‘Gospel Years’, de jaren dat Dylan “in de Heer” was.
Of ik kon iets publiceren over Srebrenica, dat de staat in cassatie gaat tegen het vonnis dat ons land aansprakelijk is voor de dood van ongeveer 350 mannen in de Bosnische moslimenclave Srebrenica in 1995. Of ik had iets kunnen zeggen over de hartverwarmende actie van Caesar Bast om burgemeester Eberhard van der Laan te eren.
Ik heb dat allemaal niet gedaan. Ik heb het allemaal wel gezien, gelezen, opgemerkt. En ik ben blij om met zulke berichten de herfst te beginnen. Ik verheug me met deze verhalen op de donkere dagen.
Er is hoop.

Tags // , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.