dec
22
2022

Herinrichting Stationsweg

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De herinrichting van de Stationsweg voor het NS-station in Leeuwarden is woensdagavond afgerond. De weg is weer open voor fietsers en auto’s.
Het doel van de nieuwe situatie is het verminderen van het aantal fietsongelukken. De schuine fietsoversteek is vervangen door een haakse bocht: fietsers worden hiermee gedwongen om sterker af te remmen voordat ze de weg oversteken. De nieuwe bocht biedt ook betere zichtlijnen voor automobilisten, die voor het station maximaal 15 kilometer per uur mogen rijden.

Rode kleur
De oversteek heeft een opvallende, rode kleur bestrating gekregen. Op de huidige stenen is geen fellere tint mogelijk, liet projectleider Arjen Kammeraat eerder weten.
De Stationsweg was vanaf 21 november afgesloten voor autoverkeer. De planning was dat de werkzaamheden tot vrijdag 16 december zouden duren, maar dat bleek door de vorst niet haalbaar. In eerste instantie wees de gemeente vrijdag op het recente van aannemer Jansma. Die aannemer viel om door problemen bij wegenklussen op de Ringweg N7 in Groningen. Dit was echter niet de oorzaak van de vertraging op de Stationsweg, aldus Marianne Reitsma van de gemeente.

Aantal aanrijdingen liep op
Vorig jaar werd in de gemeenteraad van Leeuwarden al aangedrongen op een herinrichting van de situatie. Het aantal aanrijdingen liep sinds de vorige herinrichting, in 2017, op. Dat bleek uit gemeentelijke cijfers. In de periode 2017-2021 werden 21 ongevallen geregistreerd, in de periode 2014-2017 waren dat met zes een stuk minder.

Bron: Leeuwarder Courant

Tags // , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.