dec
03
2018

Het klopt wel,

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Afgelopen weekend las ik het boek Het Klopt Wel, Maar Het Deugt Niet van Trouw-journalist Stevo Akkerman. Het is een uitspraak van KPMG, die medewerkers bewust moet maken dat normen belangrijker zijn dan regels. De ondertitel van Akkermans boek is ‘De maatschappelijke moraal in het nauw’.
De verhalen in het boek zijn beschouwingen met tal van belangrijke mensen, waaronder Joris Luyendijk, Jos de Blok (van Buurtzorg), de Tsjechische econoom Tomáš Sedláček en de KPMG-bestuurder Egbert Eeftink.
Het betoog van Akkerman is helder: als we alles terugbrengen tot een kwestie van economie en cijfers, kan het allemaal wel kloppen – maar deugen is iets anders. De samenleving is immers meer dan een optelsom van individuen. Een prima boek om de staat van het land mee op te maken.
Het Klopt Wel… verscheen in 2016 bij Uitgeverij Lemniscaat in Rotterdam. Ik kende deze uitgeverij in eerste instantie eigenlijk alleen van de kinderboeken van Jan Terlouw en Thea Beckman. Maar het is dus ook Akkermans huis-uitgeverij.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.