okt
21
2018

Hilbrand Nawijn

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Hilbrand Nawijn en WNL-verslaggever Joost Karreman zijn afgelopen week tijdens een interview in Zoetermeer lastiggevallen door jongeren. Het raadslid voor de LHN wilde bij winkelcentrum Palenstein aandacht vragen voor de overlast door jeugd daar. De opname was bedoeld voor Goedemorgen Nederland.
Gedoe, allemaal. De fractievoorzitter en politiek leider van de Lijst Hilbrand Nawijn werd belaagd door jongeren met een niet-westers uiterlijk. En misschien hebben zij wel een punt. “Leuk hè, mensen te schande brengen?” riep een jongere, die de politicus ook verweet dat deze zich nog nooit op het plein had laten zien. “Sinds er iets met onze matties gebeurt, komen jullie. Jullie hebben geen respect!”
Misschien klopt het wat deze jongeren zeggen. Agenten zijn met de jongeren in gesprek gegaan en bleven op het plein staan. “Daardoor kon het interview met Nawijn worden afgemaakt,” zegt een woordvoerder. Op de site van de omroep reageert GroenLinks-fractievoorzitter Jordy Boerboom. “Het is belangrijk dat er rust in de wijk wordt gecreëerd. En dan, dit is vooral gericht aan de heer Nawijn, helpt het niet om interviews te gaan geven. Dat werkt provocerend.”
Die jongeren kunnen dus prima gelijk hebben. Maar het gaat mij niet eens om een inhoudelijk standpunt. Het gaat mij wel om die jongeren. Terwijl zij de voormalige LPF-minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie belaagden, maakten ze filmpjes van hun slachtoffer. Een heuse vlog. Ze filmden alsof de mobieltjes in hun handen waren vastgegroeid.
Het leek me een stoere actie, om te laten zien dat deze jochies wel iets durfden. Kijk ons eens een raadslid aanvallen. En kijk eens hoe hij reageert. Het gaat hen niet om de inhoud, wel om een pesterij. Waarschijnlijk weten ze niet eens wat voor verleden in het landsbelang Nawijn heeft – misschien waren ze toen nog niet eens geboren.
Maar ze moeten normaal doen. Als ze echt vinden dat ze rust in de wijk willen hebben, moeten ze niet op deze manier provoceren. Want provoceren is uitdagen en uitgedaagd worden. Nawijn woont in Zoetermeer, zijn partij is gewoon bereikbaar via de telefoon.
Bel gewoon es een keer.
Alsof het maken van een filmpje tijdens het belagen van een raadslid het gewenste effect heeft.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.