jan
06
2023

Historisch afscheid

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Samen met duizenden mede-katholieken heeft paus Franciscus op het Sint-Pietersplein afscheid genomen van zijn voorganger Benedictus XVI. Hij prees in een sobere uitvaartmis de ‘wijsheid, mildheid en toewijding’ van de Beierse paus die in 2013 aftrad. De Duitse paus lijkt populairder bij priesters dan bij andere gelovigen.
Paus Franciscus, steunend op een stok, legde in stilte zijn hand op de doodskist van zijn voorganger. Het was het meest historische en emotionele moment tijdens de uitvaartmis van de bijna tien jaar geleden afgetreden Benedictus XVI.
Vlak daarvoor was gebeden dat God ‘emeritus paus Benedictus moge bevrijden van de dood, opdat hij Gods lof mag zingen in het hemelse Jeruzalem’. Ook het bij katholieke uitvaarten traditionele ‘In paradisum’ had geklonken: ‘Mogen de engelen u begeleiden naar het paradijs en mogen de martelaren u verwelkomen in het nieuwe en eeuwige Jeruzalem’. In besloten kring werd daarop de kist de Sint-Pieter binnengeleid, waarna Benedictus in de crypte onder de Sint-Pieter werd bijgezet.

Lees verder in het Nederlands Dagblad.

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.