dec
13
2016

Hooftprijs

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Publicist Bas Heijne heeft dinsdag de P.C. Hooftprijs toegekend gekregen. De jury van de oeuvreprijs noemt Heijne een schrijver met een bijzondere positie als columnist en essayist, die over een enorme verscheidenheid aan actuele onderwerpen en kwesties schrijft. Heijne is schrijver, dichter, essayist en columnist. In 2008 was hij presentator van dienst van Zomergasten.
Bas Heijne, ik ken hem sinds kort ook als soort minnaar van Boudewijn Büch. Dankzij de puike biografie van de hand van Eva Rovers, waarin Heijne ook wordt opgevoerd.
En de P.C. Hooftprijs ken ik weer via die andere publicist, Willem Jan Otten. De katholieke schrijver, dichter en essayist kreeg de prijs in 2014 voor zijn hele oeuvre. In 1999 publiceerde Otten Het wonder van de losse olifanten, nadat hij zich eerder had bekeerd tot het katholieke geloof (in navolging van zijn vrouw, schrijfster Vonne van der Meer). Otten kreeg grote bekendheid door zijn roman Specht en Zoon.
Dit nieuws werd bekend op de dag, dat Bob Dylan aankondigde twee optredens te komen verzorgen in Nederland. Tijdens het Paasweekend 2017 speelt de Nobelprijswinnaar voor de Literatuur in de Heineken Music Hall (die dan reeds AFAS Live heet).

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.