dec
23
2022

Hospice Leeuwarden

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Het hospice aan de Noordersingel in Leeuwarden hoopt volgend jaar nieuwe vrijwilligers te verwelkomen. In de appartementen van het hospice kunnen mensen zich dankzij vrijwilligers voorbereiden op hun dood. “Het lijkt of mensen na de dood ontvangen worden aan de andere kant.”
In het hospice, ofwel Marcelis Goverts Gasthuis, zijn zes appartementen waar gasten onder begeleiding en verzorging hun laatste levensdagen kunnen doorbrengen.
In het gasthuis is zowel een team van vaste medewerkers als een groep vrijwilligers aan het werk. Maar het hospice hoopt op een grotere groep vrijwilligers, zodat ze meer mensen in hun laatste levensdagen kunnen ondersteunen.
Zowel in het gasthuis zelf, als bij mensen thuis. Want het hospice heeft ook actieve vrijwilligers die mensen in hun eigen woning ondersteunen. Bijvoorbeeld om mantelzorgers te ontzien als een naaste op sterven ligt.
Een van die vrijwilligers is Lex van Stekelenburg. Hij is al 25 jaar vrijwilliger. Voor hem is het bijzonder en dankbaar werk. “Ik ga bijvoorbeeld zo naar iemand toe waarvan de man op sterven ligt. Dan kan zij even naar de markt.”
De keren dat Van Stekelenburg overlijden meemaakte, was een intieme en indrukwekkende ervaring voor hem. “Het lijkt of mensen na de dood ontvangen worden aan de andere kant. En zeggen: kom maar.”

Bron: Omroep LEO Middelse

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.