okt
15
2015

Huis van Gebed sluit deuren

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Mijn buurman predikant Alfons van Vliet sluit de deuren van het Huis van Gebed. Alfons sluit het Gebedshuis, omdat hij zelf kleiner gaat wonen. Het ‘Huis’ is gevestigd op de begane grond van zijn huidige pastorie; nu alle jonge Van Vliets het pand hebben verlaten, kan het domineesechtpaar ook kleiner wonen.
Zeven jaar heeft het pand aan de Groningerstraatweg gediend als Huis van Gebed. Van Vliet hoopt dat er elders in de stad “een nieuwe plek, een nieuw Huis van Gebed” in Leeuwarden zal komen. Het zal nu afwachten zijn, natuurlijk.
Spijtig. Want het is goed als een stad een Huis van Gebed heeft. Een plek waar gelovigen, individueel of in groepsverband, zich kunnen richten op God. Ook een fysieke plek waar de opdracht aan Jeremia tot uiting komt: “Zoek de vrede voor de stad waarheen Ik u in ballingschap heb gevoerd. Bid ervoor tot de HEERE, want in haar vrede zult u vrede hebben.” (Jeremia 29: 7)
Ik ben niet de aangewezen persoon om dit Huis van Gebed draaiende te houden. Maar ik ben wel degene die dit initiatief van harte ondersteun.

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.