mei
20
2020

Icoon Wim Schrijver

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De Leeuwarder Courant heeft vorige week afscheid genomen van twee iconen: Wim Schrijver en Willem Bosma. Twee nestors van de Friese journalistiek.
Wim Schrijver was jarenlang de chef Geestelijk Leven bij de LC. Dat was hij ook in de maanden dat ik een werkervaringsstage vervulde bij de krant. Weliswaar op de toen nog bestaande redactie Zuid, inclusief gebouw aan de Herengracht in Heerenveen. Maar ik moest af en toe ook naar de redactie van het hoofdkantoor in Leeuwarden.
Daar ontmoette ik Wim, met enige regelmaat. We kwamen aan de praat met elkaar en ontdekten dat we van dezelfde religieuze bloedgroep waren. Omdat het de zomerperiode was, was het ook de tijd van de evangelisatieprojecten.
De landelijke vereniging Evangelisatie & Recreatie had toen nog een project in Workum. Wim gaf me de opdracht om hier een verslag van te maken. In het kader van komkommernieuws het nuttige met het aangename verenigen.
Dat zit er nu niet meer in. ‘Workum’ bestaat niet meer, de stages voor de LC zijn beperkt en Wim werkt niet meer bij de krant.
Zo is het leven. Maar leuk is het niet per se.

Tags // , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.