jan
05
2016

IJs en wederdienende

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Na een wondere witte wereld van afgelopen maandag, was het dinsdag de beurt aan koning ijskonijn. Een strenge nacht in het noorden, zorgde voor een laagje ijs op alle wegen. En ja, ik had er ook mee te maken toen ik naar mijn broodheer moest fietsen. Het was letterlijk ijskoud; als vervoersmiddel had ik beter mijn schaatsen kunnen ombinden om naar het werk te gaan.
Eenmaal op de werkplek aangekomen, bleek de bezetting op de werkplek zelf vrij minimaal te zijn. Wie de mogelijkheid had om thuis te werken, greep die mogelijkheid met beide handen aan. Geef deze collegae eens ongelijk – het KNMI adviseerde om thuis te blijven, als het niet per sé nodig was om de weg op te gaan.
Desalniettemin viert de NOS vandaag haar zestigste verjaardag; tegelijk viert het NOS-programma Met Het Oog Op Morgen haar veertigste verjaardag. Maandagavond werd in het late night-radioprogramma al stilgestaan bij dit bijzondere jubileum. Vijftien jaar geleden verscheen, ter gelegenheid van het zilveren jubileum, het herdenkingsboek ‘Buiten is het twaalf graden’. Deze titel verwijst naar de opening, uitgesproken door Hans Hogendoorn, die vervolgens de rubrieken en de presentator van dienst noemt.
Voor de robijnen herdenking verscheen ‘Was ich noch zu sagen hätte’ van de hand van Anne-Gine Goemans en oud-Nieuwslezers en fotografe Sacha de Boer. Deze boektitel verwijst weer naar het lied Gute Nacht, Freunde van Reinhard Mey, de begin- en eindtune van Het Oog.
Verder zijn vandaag de schoenenketens Manfield, Dolcis, Pro Sport en Invito zijn door de rechter failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd voor de afzonderlijke ketens van het al eerder failliet verklaarde moederbedrijf Macintosh. Opnieuw bekende winkels die hun betalingen structureel niet kunnen voldoen, na eerder al V&D en DA.
Zo gaat het in dit land, ijs en wederdienende.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.