okt
31
2019

Ilse’s Oosterpoort

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Woensdagavond. Ik ben in De Oosterpoort in Groningen, waar Ilse DeLange een optreden verzorgt. Het is de tweede opeenvolgende show in de stad, de tournee is ter promotie van haar nieuwe album Gravel & Dust. Dit album is in Nashville opgenomen, onder toeziend oog van levende legende T-Bone Burnett.
T-Bone Burnett. In 1975 zat hij in Guam, de begeleidingsband waarmee Bob Dylan de Verenigde Staten doorkruiste voor zijn Rolling Thunder Revue.
In 2009 produceerde hij het tweede solo-album van Jakob Dylan, Women + Country.
In die jaren ben ik bij Ilse DeLange geweest, tot tweemaal toe. Zij kwam in die tijd met Incredible; voorganger The Great Escape draaide ik grijs.
Nu was ze dus terug met een sterk album. Het was een theatertournee. Vóór de pauze speelde ze integraal Gravel & Dust, na de pauze was het de tijd voor alle grote hits. Waarbij de gastvrouw ook door het publiek liep; hét moment voor haar fans om selfies te maken en highfives met de zangeres uit te wisselen.
Net als Ilse DeLange gaan ook de fans inmiddels twee decennia mee.
Leuk om na tien jaar weer even terug te zijn bij Ilse. Een ontwapenende vrouw, een goede zangeres en een sterk nieuw album.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.