jul
11
2018

Indruk #11

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Mijn broer Stefan daagde me uit. Hij daagde me uit om dagelijks een foto te plaatsen van een elpee. Het moet een plaat zijn die indruk op me heeft gemaakt en die ik nog steeds luister. Verder zonder enige omschrijving. Leuke uitdaging, die ik graag wil aangrijpen. Maar dan wel onder mijn eigen voorwaarden, zo ben ik dan ook wel weer.
Vandaag voor de gelegenheid een singeltje. Het betreft My Way van Herman Brood, die vandaag precies 17 jaar geleden zijn leven beëindigde door van het Hilton Hotel in Amsterdam te springen. Postuum verscheen de singel, een cover van die hit van Frank Sinatra. Opgenomen tijdens de sessies voor Back On The Corner, een bigband-album.
Nog mooier is het b-kantje van deze singel, een nog meer verloren liedje dan My Way. Anderhalve minuut, een liedje van Nick Cave. die dit nummer Right Now I’m A-Roaming noemde. Ik heb ook Cave’s versie in huis, op zijn verzamelalbum B-Sides & Rarities uit 2005. Het begeleidend boekje meldt dat Right Now I’m A-Roaming, in 1997 samen met Little Empty Boat als b-kant werd gebruikt voor Into My Arms.
Waarom dit liedje zo’n indruk op me maakt? Daarvoor grijp ik graag terug op wat wijlen Martin Bril over deze uitvoering schreef in een van zijn columns. “Herman zingt, terwijl hij zichzelf hij zichzelf begeleidt op de piano. Zijn stem is helder en dromerig tegelijk. De piano is rinkelend en traag. ‘When I get home, I knew it ain’t no sin, when I get home, you know I take off my skin. When I get home I’m gonna see my girls. When I get home I’m gnna buy them a toy. When I get home they’re gonna jump for joy. But right now, right now, right now – I fly on my own.’
Het is het mooiste, het waarste, het ontroerendste en liefste wat Brood ooit heeft gezongen. Ik zal het nooit vergeten.”
Daarom dus.

$_83 herman-brood-when-i-get-home-ariola-cs

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.