aug
31
2018

Indruk #15

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Mijn broer Stefan daagde me uit. Hij daagde me uit om dagelijks een foto te plaatsen van een elpee. Het moet een plaat zijn die indruk op me heeft gemaakt en die ik nog steeds luister. Verder zonder enige omschrijving. Leuke uitdaging, die ik graag wil aangrijpen. Maar dan wel onder mijn eigen voorwaarden, zo ben ik dan ook wel weer.
In 1998 verscheen het album Boven van BLØF. Dit is het eerste album in de klassieke bezetting met Chris Götte op de drums. Onder neer Ernst Jansz is te horen, bij onder meer Niets Dan Dit. Ik denk dat hij als sessiemuzikant is voorgedragen door BLØF’s manager Frank van der Meijden – die was begin jaren 80 ook de manager van Doe Maar, de band van Jansz.
Op Boven is onder meer Harder Dan Ik Hebben Kan te horen. Dit nummer speelde Kane in de periode dat BLØF alle optredens had afgezegd, na het plotselinge overlijden van Götte. En het mooie nummer Liefde & Drank.

In het holst van de nacht
Als het overal stil is
Zo stil dat je denkt aan de dood
Dan zit ik nog klaarwakker
Over glazen gebogen
En mijn dorst is nog altijd te groot

Boven ben ik met terugwerkende kracht gaan waarderen. De laatste jaren meer dan toen het net verschenen was. Maar we zijn dan ook twintig jaar verder. Dan gebeuren er dingen, waardoor je andere zaken gaat waarderen.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.