jun
19
2018

Indruk #7

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Mijn broer Stefan daagde me uit. Hij daagde me uit om dagelijks een foto te plaatsen van een elpee. Het moet een plaat zijn die indruk op me heeft gemaakt en die ik nog steeds luister. Verder zonder enige omschrijving. Leuke uitdaging, die ik graag wil aangrijpen. Maar dan wel onder mijn eigen voorwaarden, zo ben ik dan ook wel weer.
Ik draai met enige regelmaat Made In Heaven van Queen. Het is het enige album van het kwartet in de bekende formatie waarvan frontman Freddie Mercury de release niet heeft meegemaakt. Toen Made In Heaven op de markt kwam in 1995, was Mercury al vier jaar dood. Mede daarom is voor de opnames gekozen voor de zangpartijen, die al eerder waren opgenomen.
Too Much Love Will Kill You, bijvoorbeeld. Al opgenomen tijdens de sessies van The Miracle, maar al die jaren op de plank gelegen. Brian May speelde een versie tijdens het Freddie Mercury Tribute Concert for Aids Awareness en nam het op voor zijn solo-album Back To The Light. Voor de Queen-versie werden de instrumenten opnieuw ingespeeld.
Hetzelfde geldt voor Made in Heaven en I Was Born to Love You, beiden afkomstig van Mercury’s solo-album Mr. Bad Guy uit 1985. De singel Heaven for Everyone is een bewerking van een nummer van The Cross, het hobbyproject van drummer Roger Taylor; de lead vocals van Mercury zijn gebruikt voor de Queen-versie.
Het nummer A Winter’s Tale is het laatst geschreven nummer van Mercury. Mother Love bevat de laatste zangopnames van Mercury. Het laatste couplet heeft hij niet meer kunnen zingen, vandaar dat co-writer May dit zingt. En dan is er nog de pseudo-gospel Let Me Live, met de drie zingende leden van Queen die elk een couplet voor hun rekening nemen.
De cd die ik heb, heeft rechts onder een stempel met Made In Heaven. Het zwarte balkje links heeft de letters Q staan. Mooie hoes. Mooie cd.

Queen-Made-In-Heaven

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.