dec
31
2021

Jaaroverzicht 2021

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Nog een paar uur en dan is het kalenderjaar 2021 voorbij. Het is altijd zo’n moment voor een balans. Wat is er in het afgelopen jaar gebeurd? Waar werden we door overvallen? Welke plannen hebben we tot uitvoer kunnen brengen?
Een aantal mensen is ons ontvallen. Phil Spector, de man van de Wall of Sound. Ook overleden is Captain Tom, de oorlogsveteraan die geld ophaalde in de strijd tegen corona – door honderd rondjes te lopen achter zijn rollator. Anne van der Meiden is ‘uut de tiid goan’. Jim Steinman, de man die verantwoordelijk was voor de hits van Meat Loaf, stierf eveneens. Meindert Leerling, oud-RPF’er, verruilde het tijdelijke voor het eeuwige. Net als oud-burgemeester Ed van Thijn, Elfstedentocht-winnaar Reinier Paping, schrijver A.L. Snijders, voormalig SGP’er en langstzittend Kamerlid Bas van der Vlies, Rolling Stones-drummer Charlie Watts, de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu.
Het kabinet Rutte-III diende half januari haar ontslag aan, twee maanden voor de reguliere Tweede Kamerverkiezingen. Eindelijk is een nieuw kabinet in het vooruitzicht. De eerste namen voor Rutte-IV worden bekend gemaakt; de planning is dat maandag 10 januari 2022 dit nieuwe kabinet op het bordes zal staan, naast koning Willem-Alexander. Dat betekent dat we bijna op een dag na (vooruit, zie het wat ruim) een jaar lang een demissionair kabinet hadden. Van de bewindspersonen die in oktober 2017 begonnen aan de klus, is een aantal tussentijds vertrokken.
In het afgelopen jaar rondde ik mijn pre-master af. De bachelor-variant van de studie Geestelijke Verzorging aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voor het eerst in bijna twee jaar weer een bezoek gebracht aan de abdij van Westmalle. Het eerste (online) optreden van Dylan, zijn eerste tournee afgelopen najaar, Dylan’s 80e verjaardag.
Een lockdown, een avondklok, Dansen met Janssen, optredens en cultuur-evenementen die wel of niet doorgingen – allerlei zaken in de strijd tegen het Corona-virus.
Het verzoek tot ontheffing als ouderling en het inwilligen van dat verzoek.
De rubriek De Uitdaging van de Heerenveense Courant, dat ik overnam van NDC-collega Mieke van Veen.
Wel stagelopen per november, toch naar november, vervolgens tóch vanaf half november bij Noorderbreedte als Geestelijk Verzorger.
De ziekte van Golden Earring-gitarist George Kooymans, waardoor zijn band per direct stopte – en zijn hobbybandje Vreemde Kostgangers, met Boudewijn de Groot en Henny Vrienten, ook. De ziekte van Vrienten, waardoor de clubtour c.q. afscheidstournee van Doe Maar eveneens werd afgeblazen, hoewel dat door Corona in eerste instantie met een jaar werd uitgesteld. De afgebroken tournee van CCC Inc., dat alsnog een soort live-registratie kreeg.
Dat soort dingen.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.