dec
13
2013

Jack Spijkerman

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

RTL-coryfee Jack Spijkerman is de afgelopen week beveiligd. In een uitzending van RTL Late Night, met Humberto Tan als gastheer, maakte ‘Spijk’ een foute grap over Tan’s huidskleur en intelligentie. Spijkerman bood alsnog zijn excuses aan. Dat nemen we ter kennisgeving aan en gaan over tot de orde van de dag.
Jack Spijkerman, ooit de gevierde koning van de zaterdagavond. Elke uitzending keken honderdduizenden Nederlanders naar Kopspijkers. Ik net zo, het was zo’n tv-programma waar je voor thuis bleef. Dit programma had alles wat De Wereld Draait Door nu dagelijks door de ether slingert: actualiteit, snelheid, muziek, cabaret, een luchtig onderwerp.
Dat dus.
Maar die tijd ligt inmiddels zo’n tien jaar achter ons. Tien. Talpa. Jomanda voorspelde eens dat Spijkerman iets met ‘tien’ zou doen, en dat hij daarmee heel veel mensen zou teleurstellen. Dat gebeurde toen de presentator en voormalig Godsdienst-leraar de overstap maakte naar Tien; Tien was de werktitel van John de Mols zender Talpa.
Na het debacle rond Talpa werd Spijkerman, net als Tan gestald bij RTL, en daar presenteert Spijk inmiddels alweer een aantal jaar wat tv-spelletjes. Voor de lol, zonder de sjeu van Kopspijkers.
Misschien is Spijkerman door de vercommercialisering van zijn persoon al zover gezakt, dat we van geen inhoudelijk journalist meer hoeven te verwachten van hem. Wel weer foute grappen, waar hij zijn excuus voor maakt. Maar ja, dan is de grap al gemaakt.

Tags // , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.