okt
16
2018

Jakob Dylan

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Tien jaar geleden trad Jakob Dylan op in De Melkweg in Amsterdam. Het optreden was ter promotie van zijn solo-album Seeing Things uit hetzelfde jaar. Seeing Things was geproduceerd door Rick Rubin, die ook onder meer de American Recordings van Johnny Cash begeleidde. Dylan maakte een solo-uitstapje, hoewel hij met zijn band The Wallflowers een succesvolle carrière had opgebouwd.
Dat optreden in De Melkweg is bij mijn weten het enige Nederlandse optreden van de zoon van Bob. En inderdaad, de naam Dylan is geen artiestennaam van pa, maar het zoals Bob als sinds augustus 1962 in de gemeentelijke basisadministratie staat vermeld. De kinderen krijgen dus dezelfde achternaam.
Ik reed naar Amsterdam in de auto van mijn broer. Mijn Dylan-vriend Gemme en ik waren keurig op tijd voor het optreden. Terugrijden was lastiger, we konden de ringweg niet vinden. In de tussentijd reden we belabberd, aldus de politieagent die ons aanhield. “U rijdt over een trambaan, u slaat links af door rood. Wat doet u?”
Nadat we hadden uitgelegd dat wij, jongens uit de provincie, onderweg waren naar die provincie, legde oom agent de route naar buiten de stad uit. Anderhalf uur later reden we Zwolle binnen. En had ik een recensie te pakken voor het blok Recenseren, onderdeel van mijn studie Journalistiek.
Dat waren nog eens tijden.

Tags // , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.