mrt
31
2017

Jan Roos

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Jan Roos is weer terug als columnist. Na een mislukte poging om volksvertegenwoordiger te worden (Roos was lijsttrekker en politiek leider van VNL, VoorNederland), is hij tegenwoordig columnist voor De Dagelijkse Standaard. Vandaag verscheen zijn eerste column. Tussen 2010 en 2015 werkte hij voor PowNed, onder meer als co-presentator van het opiniërende journalistieke radioprogramma Echte Jannen. Sinds augustus 2015 was hij verbonden aan het webforum GeenStijl, waarvoor hij onder meer het interviewprogramma Gesprek Op Niveau maakte.
Nu is hij dus weer terug in de journalistiek. Zulke over- en uitstapjes tussen journalistiek en politiek gebeuren vaker. Zoals bijvoorbeeld Sjirk Kuiper, oud-redacteur van het Friesch Dagblad, voormalig persvoorlichter van de ChristenUnie en tegenwoordig de hoogste journalist van het Nederlands Dagblad. Of neem Paul Rosenmöller, die na de politieke jaren bij GroenLinks programmamaker werd bij de IKON.
Ik moet bij zo’n bericht vaak denken aan mijn vroegere stagebegeleider Marco Gruben van het Veluws Dagblad, onderdeel van De Stentor. Hij was daar redactiechef, toen ik er vijf maanden stage liep. Dat was in de tijd dat Rosenmöller van de politiek naar de televisie overstapte. Marco vond het maar niet kunnen, dat een oud-politicus journalist werd. Omdat je op die manier nooit de journalist als een onafhankelijk persoon meer kunt zien, maar altijd de politieke kleur ziet.
Hoewel het bij De Dagelijkse Standaard, PowNed, GeenStijl en VNL niet zo’n probleem zal zijn, de politieke kleur. Het is allemaal rechts-liberaal, tussen PVV en VVD in.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.