feb
16
2019

Jan Siebelink naar Meppel

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

MEPPEL Jan Siebelink, de schrijver van het Boekenweekgeschenk 2019, komt vrijdag 29 maart naar Schouwburg Ogterop in Meppel. Het thema van de 84ste Boekenweek, die van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019 plaatsvindt, is De moeder de vrouw.
De jaarlijkse Boekenweeklezing Meppel is een samenwerking van Boekhandel Riemer Barth, Bruna Meppel, Bibliotheek Meppel, Schrijversfestival Steenwijk en Schouwburg Ogterop.

Jan Siebelink
Jan Siebelink (1938) werd geboren in Velp, waar zijn vader een kleine bloemisterij had. Naast zijn baan als onderwijzer studeerde hij in zijn vrije tijd Franse taal- en letterkunde. In 2005 brak Siebelink bij het grote publiek door met zijn roman Knielen op een bed violen, geïnspireerd op zijn jeugdjaren in Velp. Er werden 600.000 exemplaren van het boek verkocht en het werd beloond met de AKO Literatuurprijs en nominaties voor de Libris Literatuurprijs en de NS Publieksprijs. In het najaar van 2015 verscheen de roman Margje, waarin Siebelink terugkeert naar het gezin uit Knielen op een bed violen. In 2017 bracht hij zijn meest recente roman De buurjongen uit. Ter gelegenheid van Siebelinks tachtigste verjaardag verscheen er in februari 2018 een schitterende ode aan de ziel van zijn schrijverschap: De bloemen van Jan Siebelink.
Jas van belofte is de titel van het Boekenweek┬şgeschenk 2019, een ode aan een vriendschap, aan een vader, aan het schrijven.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.