jun
21
2019

Janette Beckman

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Zaterdag is de Britse zanger en bassist Sting de headliner bij het Groningse Stadspark-festival. Behalve de frontman van The Police zijn ook the Specials, Ronnie Flex, Anouk, Tom Odell en Daniël Lohues aanwezig. De lokale held Bert Visscher is de spreekstalmeester van dienst.
The Police bestond naast Sting uit Andy Summers (gitaar) en Stewart Copeland (drums) en was actief in de jaren 1977 – 1984. Daarna viel de band uiteen. Ruzies over geld. Het album Synchronicity werd bijvoorbeeld niet in dezelfde ruimte opgenomen, maar apart van elkaar. Het waren geen sfeervolle momenten.
De eerste twee albums van The Police waren Outlandos d’Amour (1978) en Reggatta de Blanc (1979). De fotografie van deze platen is voor rekening van Janette Beckman. Je zou haast vermoeden dan Janette familie is van Thea, maar niets is minder waar. Janette is Brits en woont in New York. Zij verzorgde ook de hoes van het Police-album Zenyatta Mondatta, dat in 1980 verscheen. Het album werd opgenomen in de Wisseloord Studios, Hilversum, de hoes is geschoten in een Hollands bos.
Het is maar dat je het weet, als je morgenavond Sting op het podium van de Drafbaan in Groningen ziet staan.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.