okt
29
2022

Jerry Lee Lewis overleden

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De Amerikaanse zanger Jerry Lee Lewis is op 87-jarige leeftijd overleden, maakt zijn publicist vrijdag bekend. Lewis was een van de belangrijkste vertolkers van het genre rock-‘n-roll, dat opkwam in de jaren vijftig. Zijn bekendste nummer was Great Balls of Fire.
De zanger overleed in zijn huis in de Amerikaanse staat Mississippi. Zijn vrouw was bij hem.
Lewis kampte met gezondheidsproblemen. Eerder deze maand was de zanger te ziek om bij de ceremonie te zijn waarbij hij werd opgenomen in de Country Music Hall of Fame. Volgens zijn management had Lewis de griep.
Als kind was hij al erg muzikaal. Lewis leerde zichzelf op negenjarige leeftijd pianospelen en trad op zijn veertiende voor het eerst in het openbaar op. Naast Great Balls of Fire was ook het nummer Whole Lotta Shakin’ Goin’ On erg populair.
De zanger trouwde in totaal zeven keer. Begin jaren vijftig trouwde hij met zijn eerste vrouw Dorothy Barton. Een paar jaar later deed Lewis veel stof opwaaien: hij huwde zijn nichtje, de dertienjarige Myra Gale Brown. Lewis was toen 22. Dit huwelijk hield dertien jaar stand. Zijn carrière leed er sterk onder. In 2012 trouwde hij voor de laatste keer, toen met zijn persoonlijke verzorgster Judith Brown.
Afgelopen week werd Lewis al ten onrechte doodverklaard door TMZ. De woordvoerder van Lewis weersprak dat en zei dat de Amerikaanse entertainmentsite zich had gebaseerd op “een anonieme onzintip”.

Bron: Nu.nl
Zie ook NOS

Tags // , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.