nov
08
2018

Jitske Eizema

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Jitske Eizema keert niet terug in de Provinciale Staten na de verkiezingen van begin volgend jaar, meldt de Leeuwarder Courant vandaag. Drie jaar geleden interviewde ik Jitske Eizema van de Fryske Frijheids Partij voor het radioprogramma LEO Vandaag van Omroep LEO. Het vraaggesprek ging over de komst van vluchtelingen naar Leeuwarden. Toen ik haar vroeg of haar informatie klopte, zei ze dat ik -de interviewer van dienst- dit moest uitzoeken, omdat ik een “mediapersoon” ben.
Het interview zelf zal nog wel op te zoeken zijn. Maar wat ik me van dat gesprek herinner, is die titel van mediapersoon. Een geuzennaam, die ze me toebeet.
In 2015 werd zij met voorkeurstemmen gekozen in de PVV-fractie van Fryslân, waar ze drie maanden later uit werd gezet. Dat was de start van haar Fryske Frijheids Partij. Maar voor de verkiezingen van 2019 is het te duur en lukt het haar niet om genoeg mensen mee te krijgen, zegt ze. Het is de vraag of haar afwezigheid in de nieuwe periode een aderlating is.
In hoeverre heeft Eizema met haar partij een stempel kunnen drukken op het provinciale beleid? De vraag stellen is hem beantwoorden.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.