aug
14
2017

Jochem van Gelder

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Afgelopen week was Jochem van Gelder te gast bij De Slimste Mens. In deze tv-quiz gaat het behalve om kennis, ook om associatief denken. Behalve antwoorden geven, gaat het bij zo’n populair programma ook om het leren kennen van de deelnemers. Zo kwam ik via De Slimste Mens er achter dat Jochem van Gelder een fervent drummer is.
In de tweede aflevering waarin Van Gelder acteerde, kwam ook naar voren dat hij heeft gesolliciteerd als drummer bij Doe Maar. De tv-presentator drumde een bandje in, stuurde dat op naar het management, maar heeft sindsdien niets meer gehoord van de reggae-popgroep.
Doe Maar heeft nog wel wat met drummers. De eerste drummer, Carel Copier, had een lijntje coke op zijn snaredrum liggen. René van Collem was zwaar verslaafd, en steelde zelfs geld van fans. Jan Pijnenburg brak na zijn eerste optreden vrijwel alle botten in zijn lijf. Van Collem gaf in 2007, in de voorbereiding op de Doe Maar-concerten in De Kuip, een interview aan dagblad De Pers: Drummer Doe Maar wil erkenning.
Daarin staat deze quote: “Contact onderhouden is niet hun sterkste eigenschap.” Daar kan Jochem van Gelder dus over meepraten.

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.