sep
16
2022

Jordi technisch directeur

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Jordi Cruijff heeft een contract getekend bij FC Barcelona als nieuwe technisch directeur. De zoon van de overleden voetballegende Johan Cruijff werkte in deze rol al sinds 1 juli bij de Spaanse voetbalclub. De 48-jarige Cruijff is nu officieel directeur geworden.
Vorig jaar ging hij bij Barcelona aan de slag als technisch adviseur. Cruijff kwam toen over van de Chinese club Shenzhen FC. Als lid van de zogeheten sportieve commissie had hij tijdens de laatste twee transferperiodes een belangrijke rol in het aan- en verkoopbeleid van de Catalaanse club, waarvoor onder anderen Frenkie de Jong en Memphis Depay spelen.
Cruijff voetbalde zelf in de jaren 90 bij Barcelona, waar zijn vader als speler en trainer furore maakte. In 1996 vertrok hij uit Spanje. De aanvaller kwam vervolgens uit voor de Engelse topclub Manchester United. Cruijff voetbalde later in Spanje nog bij Celta de Vigo, Alavés en Espanyol. Hij kwam negen keer uit voor Oranje en was onder meer op het Europees kampioenschap van 1996 in Engeland van de partij.
Cruijff was eerder technisch directer bij AEK Larnaca en Maccabi Tel Aviv.

Bron: RTL Nieuws

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.