nov
28
2018

JP & The Seeger Session Band

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

JP & The Seeger Session Band neemt vrijdag 7 december afscheid van zijn publiek met een spectaculaire show in Iduna afscheid van zijn publiek. Na een periode van 9 jaar stopt de “tijdelijke” band en gaan de bandleden hun eigen muzikale weg.
JP & The Seeger Session Band ontstond naar aanleiding van Bruce Springsteens geroemde album Seeger Sessions uit 2006, een ode aan Pete Seeger. Deze folklegende kende de kracht die een liedje kan uitoefenen en stond aan de wieg van de protestsong.
De vijftienkoppige band speelt klassiekers uit de Amerikaanse folktraditie, recenter werk van Bruce Springsteen en andere Amerikaanse helden, aangevuld met eigen songs. Dat alles gebracht met doorleefde zang, strakke ritmes, harmonieuze achtergrondvocalen van de Seeger-sisters en het swingende geweld van de Seeger-horns.
Dat album van Springsteen had als titel We Shall Overcome, een gospeltraditional van de zwarte methodisten-predikant Charles Albert Tindley. De plaat van Springsteen bevat dertien nummers uit de folk-beweging, die bekend zijn geworden door Pete Seeger, de vader van de folk.
De cd is opgenomen in Springsteen’s Colts Neck, New Jersey farm met muzikanten uit New Jersey en New York City.
Mooie muziek. Hoopgevende muziek. Natuurlijk, we shall overcome. Maar het laat ook horen waarom muziek inspirerend is voor wie het moeilijk heeft.
JP & The Seeger Session Band hebben dit 9 jaar zelf ondervonden.

Tags // , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.