jul
10
2019

Jubileum Woodstock

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Het is de bedoeling dat Woodstock 50 van 16 tot en met 18 augustus gehouden wordt. Op het affiche staan onder meer Jay-Z, The Killers en Imagine Dragons, maar ook artiesten die er bij de eerste editie in 1969 al bij waren, zoals Santana, David Crosby en John Fogerty. Dit jaar is het namelijk een halve eeuw geleden dat dit legendarische festival werd gehouden.
Het is de bedoeling dat… Een locatie is nog niet gevonden. Eerder trok een geldschieter zich terug en besloot een productiebedrijf toch niet mee te werken. Maar de organisatie gaat moedig voorwaarts.
1969. Vanaf het dak van Apple Records gaven The Beatles 30 januari een laatste publieke optreden, tot de politie een einde maakte aan deze show. Het jaar dat Brian Jones van The Rolling Stones dood werd gevonden in zijn zwembad. Het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens voet op de Maan zette, met Buzz Aldrin in zijn kielzog. Ruimtevaartuig: Apollo 11. Vier dagen later landen ze weer veilig op aarde.
En het jaar dat Bob Dylan nog een teruggetrokken leven leidde als huisvader. In april van dat jaar verscheen zijn album Nashville Skyline. En de man speelde in de televisieshow van Johnny Cash. Tijdens een optreden van The Band tijdens Mississippi River Festival in Ewardsville, speelde Dylan een gastoptreden. Als Elmer Johnson speelde hij vier nummers: Ain’t Got No Home, Slippin’ and Slidin’ en In The Pines. Het vierde nummer is onbekend; opnames van dit optreden bestaan niet (meer). Een maand later speelde Dylan een eigen set tijdens het sle of Wight-concert, bijgestaan door diezelfde Band, die ook zelf een optreden verzorgden.
Ook Jimi Hendrix speelde tijdens het Woodstock-festival. Zijn optreden op Woodstock wordt een van zijn beste liveoptredens ooit genoemd. In deze show bracht hij onder meer een controversiële versie van het Amerikaanse volkslied ten gehore.
In 1994 werd eveneens een Woodstock-festival gehouden. Toen was Dylan hier wél bij aanwezig.
Woodstock (voluit Woodstock Music & Art Fair) was een muziekfestival dat van 15 tot en met 18 augustus 1969 gehouden werd in de Amerikaanse plaats Bethel, op een weiland van melkveehouder Max Yasgur. Het Woodstockfestival was een hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren zestig en van het hippietijdperk. Het festival werd Woodstock genoemd naar de gelijknamige plaats op een kleine 70 km afstand die bekend stond als centrum van de toenmalige hippiecultuur.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.