feb
16
2018

Kabelbreuk

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Een kabelbreuk zorgde donderdagavond voor het nodige gedoe. Zowel bedrijven als particulieren werden getroffen. Om half drie ’s middags vielen televisie, internet en vaste telefonie uit. Pas na zessen had KPN de oorzaak getraceerd: een breuk in de glasvezelkabel tussen Groningen en Leeuwarden, op ruim 10 kilometer van de stad Groningen. Graafwerkzaamheden lijken de oorzaak.
Ben je mooi klaar mee. Je zult maar thuis moeten werken en geen internet hebben. Dan kun je dus niets. Maar het kan ook weer een kans zijn. Want als je niet online bent, moet je wel offline met elkaar communiceren. Of “contact hebben”. Het is net als met een stroomstoring. Want zo’n negen maanden na een stroomstoring is er altijd een bescheiden babyboom in het getroffen gebied.
Zou zoiets ook kunnen gebeuren in het kabelbreuk-gebied? Geen idee, we zullen het in november gaan merken. Voor vandaag een les in nederigheid en bescheidenheid: hoe afhankelijk willen we blijven van de online diensten en online communicatie?
Het is zoals die reclame van een telefoon-provider. Als je offline wat meer met elkaar praat en elkaar like’t, heb je helemaal geen grote internetbundel nodig. Zo is het.

Tags // , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.