apr
23
2017

Kan ik iets voor je doen?

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Het nummer Kan ik iets voor je doen? van De Dijk kende ik al wel. Het is terug te vinden op hun album Scherp De Zeis uit 2011. Het is het eerste album dat de band opnam, na Hold on Tight. Hold on Tight is een album met de Amerikaanse soulzanger Solomon Burke; in het Amsterdamse Paradiso zouden De Dijk en Solomon Burke deze plaat presenteren, maar Burke stierf twee dagen eerder, toen hij op Schiphol landde.
Kan ik iets voor je doen? van dus van deze opvolger. En het werd gebruikt tijdens de laatste editie van The Passion, in Leeuwarden. Remco Veldhuis en Dwight Dissels zongen dit lied, waardoor het opeens een wat religieuzere betekenis kreeg. Of zat in deze tekst altijd al een diepere laag, die door The Passion een breder publiek kreeg? Ik weet het niet, ik vermoed van wel.
Mooi lied, dat Kan ik iets voor je doen? Kan ik iets voor je doen? / Kan ik iets voor je zijn / In dit wrange seizoen / Met zijn kruipend venijn. Of neem: Kan ik iets voor je doen? / Misschien een lied een gedicht / Dat je wanhoop benoemt / En je last iets verlicht?
En afsluitend: Kan ik iets voor je zijn / een soort arm om je heen? / Zodat het iets minder schrijnt / En je niet zo alleen?
Kom er maar eens op. En deel zo’n tekst maar eens met de rest om je heen. Huub van der Lubbe is één van de beste Nederlandstalige tekstschrijvers. Driewerf hulde voor deze man.

de_dijk-kan_ik_iets_voor_je_doen_s_1

Tags // , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.