mei
25
2018

Karel

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Ik kwam hem tegen in de Poiesz bij mij om de hoek. Karel. Hij werkte bij de kringloopwinkel Estafette in Leeuwarden, toen ik er als tegenprestatie als vrijwilliger actief was. Het bijzondere was, dat Karel één van de weinige werknemers was, die in dienst was van de Estafette. Vrijwel alle collega’s waren, net als ik, ‘verplicht vrijwillig’ aan het werk.
Maar Karel zag mij niet. Dat geeft ook niet, want zo is Karel. Ik passeerde hem bij de broodafdeling, toen ik hem in zijn portemonnee zag kijken. Hij telde zijn muntjes voor een halfje bruin. Even later was hij twee personen vóór mijn in de kassa. Aan het kassameisje gaf hij het geld voor het brood.
Maar Karel betaalde een dubbeltje te weinig, blijkbaar had hij zich verrekend. Nou, dan moet het even anders, zei hij, terwijl hij een pinpas tevoorschijn wilde halen. Terwijl hij stond te prutsen met zijn portefeuille, gaf de klant die tussen ons in stond, het benodigde muntstuk aan het kassameisje. “Die meneer heeft voor u betaald,” zei ze tegen Karel.
Maar Karel zei niets. Hij borg zijn beurs op en liep zonder blikken of blozen het pand. Het is typisch Karel om zo te reageren. Je kunt er niet boos op worden. Zulke mensen geven op hun eigen manier reliëf aan het leven.

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.