dec
26
2018

Kees van Kooten

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Schrijver Kees van Kooten signeerde afgelopen zondag zijn bundel Sterk verdund in boekhandel Van der Velde in Leeuwarden. Dat boekwerk volgt in de serie van Van Oorschot, waar ook Annie M.G. Schmidt en Simon Carmiggelt zijn gepubliceerd.
Kees van Kooten. Lang geleden vormde hij met collega Wim de Bie het duo Van Kooten en De Bie (Koot en Bie). Willem Philippe (Wim) de Bie leidt tegenwoordig een wat teruggetrokken bestaan, hoewel nog steeds actief. De Bie hield van 2001 tot mei 2008 op de website van de VPRO een weblog, Bieslog, bij, dat bestond uit reacties op het dagelijks nieuws en eigen bijdragen aan radioprogramma’s. In 1996 verscheen De fluiten van ver weg: De wereldmuziek der Cananefaten, dat hij met onder andere Joost Belinfante en Henny Vrienten heeft opgenomen.
Enfin.
Kees van Kooten.
Tijdens mijn opleiding Journalistiek volgde ik de minor Verhalen, waarbij we zelf ook fictie moesten schrijven. Een klasgenoot liet zich inspireren bij een zelfgeschreven tekst door het boek Koot Graaft Zich Autobio. Toen ik met mijn moeder naar Turkije ging, las ik het boek De verrekijker, het Boekenweekgeschenk van 2013.
Het gaat me te ver om te zeggen dat Van Kooten op belangrijke momenten in mijn leven is geweest. Ik was er ook niet bij, toen hij zondag in Leeuwarden was. Maar de man is belangrijk genoeg om alsnog even te noemen.
Kees van Kooten.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.