jul
13
2019

Keisuke Honda

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De Japanse middenvelder Keisuke Honda (33) houdt vanaf maandag zijn conditie op peil bij VVV-Venlo. De voetballer zit momenteel zonder club. Zijn aflopende contract bij het Australische Melbourne Victory werd niet verlengd.
Honda is naast actief voetballer ook bondscoach. Van Cambodja, wel te verstaan. Het land staat 173e op de FIFA-wereldranglijst; een mooie kans voor de Japanner om aan trainers-ervaring te komen. Je hebt weliswaar een land onder je hoede (altijd een pré in het trainersvak), maar heel veel wordt dan niet van je verwacht.
De meevoetballende trainers, je hoort het meer. Zoals Ruud Gullit bij Chelsea, Louis van Gaal en Dick Advocaat deden het decennia geleden ook, net als Jordi Cruijff bij Valletta FC en onlangs ook Vincent Kompany bij Anderlecht.
Het is leuk als je zoiets kunt waarmaken. En als je door je medespelers wordt geaccepteerd dat je de eerste onder je gelijken bent: net iets meer dan een aanvoerder.
De vraag blijft overigens of Honda bij de Limburgers actief blijft. Op de eigen website schrijft de club dat hij met open armen is ontvangen, met daarbij de toevoeging: mocht Keisuke er met geïnteresseerde clubs niet uit komen, wie weet…

Tags // , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.