mei
13
2018

Ken je mij? #2

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De eerste keer dat ik het liedje Ken Je Mij? hoorde, was een jaar of zes, zeven geleden. Ik zat toen in het bestuur van Stichting TijdVoorActie. Voorafgaand aan de vergadering, liet de toenmalige voorzitter een liedje horen, dat hij bij Pauw & Witteman had gehoord. Een song van Trijntje Oosterhuis. “Het lijkt haast wel een gebed,” zei de voorzitter.
Het nummer kende ik verder niet. Tot ik een keer een Bijbelstudie deed rondom Psalm 139. Ik had inmiddels de vertalingen van Huub Oosterhuis in de kast staan, 150 Psalmen Vrij. Toen ik de tekst van Huub opensloeg, kwamen mij die woorden zo bekend voor. Al snel ontdekte ik dat deze psalmbewerking als Ken Je Mij? door Trijntje op cd was gezet.
Nog weer later, toen ik een werkervaringsstage liep bij de Friesland Post, kwam ik de cd Ken Je Mij? tegen in een inmiddels failliete platenzaak. Deze live-cd was al 19 maart 2008 opgenomen in De Rode Hoed in Amsterdam, met Leonardo Amuedo op gitaar en Trijntje met haar stem. De Rode Hoed is een voormalige remonstrantse schuilkerk in Amsterdam. Huub Oosterhuis besloot er in 1989 zijn studentenecclesia en een discussiecentrum te vestigen.
Goede plek dus. En mooi liedje.
Sinds ik de cd in mijn bezit heb, is dit liedje vaak met me meegegaan. En dient het als een soort tegengewicht voor talloze evangelische variaties van het christelijk geloof.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.