aug
08
2017

Ken je mij

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Bij de eerste zondagavondzang van E&R Paasloo, schoof ik in de banken naast één van de vaste gasten op de camping. De gast herkende me, ze zei: “Jij hebt twee jaar geleden hier gepreekt.” Dat klopte, ik kon deze opmerking enkel bevestigen. “Je verhaal ging over ‘Ken je mij?’, dat liedje. Ik weet het nog heel goed,” vertelde ze me. Het had indruk gemaakt op haar, zo’n indruk dat ze het na twee jaar nog kon memoreren.
De week erop draaide ik zelf een week E&R. Maar bij de derde zondagavondzang van dit project, kwam ik deze mevrouw opnieuw tegen. En hoewel we elkaar niet veel spraken, kwam ze toch terug op de preek. “Ken je mij?, daar heb je het weer,” zei ze.
Mooie dingen. Mooi om na een periode van twee jaar nog een compliment te krijgen. Maar het doet me ook denken aan die andere man, die me na mijn preek van twee jaar terug aansprak. Hij vertelde een deel van zijn levensverhaal. Dat hij in zijn plaatselijke gemeente actief was geweest, maar door omstandigheden de kerk uit is gegaan. Het geloof nooit vaarwel gezegd, de kerk wel.
De samenkomst in de tent, met als thema Ken Je Mij, was het eerste kerkbezoek in twaalf jaar. Zou deze man weer de kerk hebben opgezocht? Ik weet het niet, ik durf enkel te hopen en te bidden. Er is sowieso Eén die deze man kent.

Covers-Webshop-BeeMasterMusic.nl-1

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.