feb
12
2017

Kenny B

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Ik ben geen fan van Kenny B. Dat heeft met smaak en zo te maken. Dus daarover kan ook niet worden getwist. Maar ik heb wel muziek van hem in huis. En een sympathieke kerel is het wel. Om met dat laatste te beginnen, die sympathie kreeg B van me na een interview bij De Wandeling. Samen met Joris Linssen besprak de rapper en zanger zijn leven.
Van zijn muziek ken ik Kenny B natuurlijk ook van Parijs, Praat Nederlands Met Me. Van dit nummer van verschillende parodieën gemaakt, zoals Praat Amsterdams met me, Proat Drèents mit mie en Praat Rotterdams met me. Zelfs een versie van Anthony Long: Praat Liwwadders Met My. Maar nee, geen van deze versies heb ik in huis.
Wat ik wél in huis heb, is de singel 5446 Is Mijn Nummer. Het origineel is van de reggaeklassieker 54-46 Was My Number uit 1968 van het Jamaicaanse Toots & The Maytals, door Ernst Jansz vertaald en door Kenny B en Doe Maar opgenomen.
Het was een uitgave ter gelegenheid van de Ziggo Dome-concerten van Doe Maar, afgelopen zomer. En omdat ik nog wel weg ben van Doe Maar (vooral van de toetsenist), heb ik deze vinyl-singel in huis. Zodoende heb ik dus ook Kenny B in huis, zonder dat ik fan ben van hem.
Maar wel enige genegenheid koester richting Kenneth Bron.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.