okt
28
2016

Kerkhulp

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Steeds meer mensen zoeken hulp bij de kerk. In 2015 vroegen 50.000 mensen die in armoede leven, bij de kerk om financiële hulp. Drie jaar eerder waren dat er nog 40.000 mensen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 876 kerken in Nederland, uitgevoerd door hulporganisatie Kerk in Actie. Zowel katholieke als protestantse kerken deden mee aan het onderzoek.
“De overheid is een anonieme brievenbus,” zegt Carla van der Vlist van Kerk in Actie in het NOS Radio 1 Journaal. “Kerken staan dicht bij de mensen en kunnen snel en effectief helpen.”
Het is de vraag of deze ontwikkeling een goede is. Dan gaat het om de ontwikkeling van de armoede. Talloze redenen kunnen ten grondslag liggen aan deze armoede. Volgens de NOS is het wel opvallend dat de de afgelopen drie jaar een toename te zien is in hulpvragen door vluchtelingen en chronisch zieken.
Aan de andere kant is het een goede ontwikkeling dat juist de kerken (zowel van katholieke als protestantse huize) de hulp aanbieden. Dat is waar de kerk in de wereld is: hulp voor de weduwen, wezen, de armen en onderdrukten. Dat is hoe de kerk behoort te zijn.
Want dat ziet de wereld.

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.