dec
04
2017

Kersttijd

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Sinterklaas moet zijn verjaardag nog vieren, maar de winkels hangen al vol met kerstspullen. Kerst is een feest dat in al zijn grootheid gevierd dient te worden. Grootser nog dan waar we bij het feest van Sint-Nicolaas bij stil staan.
Want dat is wel een beetje het verschil tussen Kerst en Sinterklaas. Waar de goedheiligman vooral uitdeelt aan armen, deelt zijn collega uit Lapland voor uit aan de hebberigheid. Sinterklaas gaat vooral over ‘minder, minder, minder’, opdat anderen meer hebben. De kerstman gaat over ‘hebben, hebben, hebben’.
Commerciële machten hebben het feest van het delen overgenomen. Daar vinden we wel wat van, om maar een eufemisme te gebruiken. Ik maak me er zelf ook schuldig aan, met name als het gaat om fysieke boeken en muziek (elpees en cd’s). Die wil ik hebben, albums op zowel vinyl als op een digitaal schijfje. Boeken in meerdere drukken en uitgaven – om in mijn boekenkast te hebben staan.
Daar staat dan tegenover dat ik mijn kennis, die ik dan weer uit de fysieke producten haal, met alle liefde deel met mijn omgeving. Zo praat ik mijn eigen verslaving weer goed.

Tags // ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.